Organska kozmetika

Sa godinama koža progresivno gubi elastičnost, volumen i tonus zbog smanjene sinteze kolagena, elastina i glikozaminglikana kao i zbog smanjene aktivnosti matičnih ćelija.

Stimulisanjem aktivnosti fibroblasta (ćelija koje sintetišu kolagen), glikozaminglikana (fundamentalne komponente extracelularnog matrixa) i obnavljanjem sposobnosti podele matičnih ćelija dermisa tj. povećanjem njihove aktivnosti i vitalnosti proces starenja je moguće znatno usporiti i poboljšati gustinu, obim i elastičnost kože.

Da bi se to postiglo potrebno je dobro poznavanje fizičko-hemijskih osobina supstanci i njihovo biološko dejstvo na ćelije, tkiva i oragne. Određena aktivna supstanca mora da dospe na ciljano mesto u metabolički neizmenjenom obliku i dovoljno dugo se zadrži kako bi mogla da ispuni svoje dejstvo.

Efekti kozmetičkih preparata prvenstveno zavise od prirode dejstva i kvaliteta sastojaka u njima.

Formulacije su jedinstvene i sadrže optimalnu dozu efikasnih i aktivnih supstanci koje omogućavaju postizanje vrhunskih rezultata u nezi, ishrani i očuvanju zdravlja i vitalnosti kože.

LUX KOZMETIKA

Zašto je važno negovati kožu?

Koža ima sposobnost samoobnavljanja, ali svakodnevno je izložena brojnim štetnim faktorima kao što su zagađenje, stres, loša ishrana i nedostatak sna. Ovi faktori mogu ubrzati proces starenja kože, uzrokujući pojavu bora, suvoću i gubitak sjaja. Pravilna nega kože može pomoći u očuvanju njenog zdravlja i mladalačkog izgleda.

Pišite nam za sva dodatna pitanja, nedoumice ili besplatne konsultacije i savete.

0
0
Vaša korpa
Vaša korpa je praznaProdavnica
Proizvodi

-20%

na organsku kozmetiku
d
h
m
s