Cena proizvoda

1.650,00rsd

Vaginalete VIR

Biljne vaginalete za zaštitu od genitalnih infekcija izazvanih HPV i HSV virusima.

Vaginalete stvaraju sredinu nepodobnu za razmnožavanje HPV (Humani Papiloma Virus) i HSV (Herpes Simpleks) , vrše zaštitu mikroflore na prirodan način i održavaju higijenu intimnog područja.

Cena proizvoda

1.650,00rsd

Detaljan opis proizvoda

Virusi su najstiniji i po građi najednostavniji mikroorganizmi, sadrže samo jednu nukleinsku kiselinu i po tome su jedinstveni u prirodi. Ne poseduje enzime za metabolizam energije, energetski su paraziti, vezani su za enzimski sistem ćelije domaćina pa se mogu razmnožavati samo u živoj ćeliji. Da bi se virus razmnožavao potrebno je da virus najpre inficira ćeliju zašto je dovoljno da samo virusni genetski materijal prodre u ćeliju. Iz ćelije dobijaju energiju i mehanizam za sintezu niskomolekularnih jedinjenja.

HPV virus je DNK virus iz porodice Papillomaviridae rod Papilloma virus, inficiraju samo skvamozne epitelne ćelije kože i sluzokože. Razmnožavaju se u jedru skvamoznih epitelnih ćelija izazivajući njihovu lizu. Virusni genom može perzistirati u inficiranoj ćeliji integrisan ili u episomalnom obliku tako da može izazvati transformaciju ćelije i stvaranje tumora.

Pretpostavlja se da oko 50 do 80 % žena tokom života bude zaraženo HPV virusom , više od 50% ih je zaraženo visoko rizičnim tipom HPV-a. Visokorizični genotipovi su 16,18, 31, 33, i 45, odgovorni su za oko 90% HPV pozitivnih karcinoma grlića materice.

Infekcija moze biti :

 • klinička (postoji vidljiva lezija)
 • subklinička ( dokazuje se kolposkopskim pregledom)
 • latentna (asiptomatska, dokazuje se HPV tipizacijom)

 
Kondilomi genitalnog trakta su najznačajnija manifestacija HPV infekcije, mogu biti šiljasti (condylomata acuminata), ravni (condylomata plana), papularni (condylomata papulosa). Kod žena se javljaju na vulvi, perianalno , vaginalno i na cerviksu a kod muškaraca na penisu i perianalnom predelu.

Zloćudni oblici bolesti koje su posledica infekcije visokorizičnih oblika HPV virusa

 • CIN ( cervikalna intraepitelna neoplazija)
 • VAIN ( vaginalna intraepitelna neoplazija)
 • VIN ( vulvarna intraepitelna neoplazija)
 • Karcinom grlica materice

 
CIN predstavlja premaligne intraepitelne promene grlića materice, razlikuju se tri stadijuma

 • CIN I blaga displazija, zahvaćena je samo donja trećina epitela
 • CIN II srednje teška displazija
 • CIN III teška displazija / carcinoma in situ

 
Prospektivnim praćenjem cervikalne intraepitelne neoplazije (CIN) utvrdjen je veći progresivni potencijal onih koje su sadržale HPV sekvence, takođe je dokazano prisustvo HPV ne samo u primarnim tumorima već i u regionanim limfnim žlezdama kao i u udaljenim metastazama.
Glavnu etiopatogenetsku ulogu u razvoju karcinoma grlića materice ima HPV virus.

LONICERM je na osnovu naučnih i višegodišnjih eksperimentalnih ispitivanja proizveo inovativne biljne proizvode sa veoma efikasnim dejstvom.

Vaginalete LONICERM VIR sadrže Lipofilne biljne mikro molekule koje mogu nesmetano da prođu kroz ćelijsku membranu bez potrebe da ih transportuju posebni proteini. Na taj način stvaraju nepovoljne uslove za dalji rast i ramnožavanje virusa a pri tome ne dolazi do citotoksičnog dejstva na ćelije domaćina u kojima se virus nastanio. Specifične biljne supstance dokazano smanjuju patogeni potencijal mikroorganizma i stimulativno deluju na imunološki sistem.

Vaginalete VIR omogućavaju:

 • Brzi prolaz aktivnih biljnih supstanci preko ćelijske membrane u ćelije domaćina koje su inficirane HPV i HSV virusima izazivajući inhibiciju rasta i razmnožavanja mikroorganizama
 • Uspostavljanje prirodne mikroflore u intimnom području
 • Pomažu u smanjenju i otklanjanju kondiloma

 
Efikasnost vaginaleta potvrđuje se laboratorijskim i mikrobiološkim kontrolnim nalazom.

Vaginalete ne sadrže konzervanse, estrogene, diuretske i toksične supstance.

NAČIN UPOTREBE:

 • Jedna vaginaletu uveče pre spavanja u ležećem položaju staviti u vaginu.
 • Proizvod je namenjen za vaginalnu upotrebu.

 
MERE OPREZA:

 • Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koju komponentu proizvoda.
 • Za primenu u trudnoći i u slučaju istovremene farmakološke terapije, posavatovati se sa svojim lekarom.
 • Čuvati van domašaja dece.
 • Čuvati na temperaturi do 20°C u originalnom pakovanju.

 
SASTAV:

Macerat Hypericum perforatum, Calendula officinalis, Calphyllum inophyllum, Herbal kompleks VIR, Coco-Glycerides, Cera Alba, Vitamin E.

 • Calendula officinalis – zemlja porekla Nemačka, CO2 ekstrakcija, organski sertifikat Ecocert GREENLIFE.

100% natural, cvet biljke
Aktivne komponente: triterpenski estri, karotenoidi, flavanoidi, faradiol estri do 25%, faradiol, 3 palmitinski faradiol.
Glavna svojstva: Moćno antiinflamotorno, antibakterijsko, antiseptičko i zaceljujuće dejstvo. CO2 ekstrakcija omogućava dobijanje optimalne koncentracije jedinjenja koja omogućavaju regeneraciju tkiva i protivupalno dejstvo. Koristi se za zaustavljenje krvarenja, protiv grčeva, rana, upalnih procesa. Veoma je efikasan kod gljivičnih infekcija i različitih stanja zapaljenja kože.

 • Hypericum perforatum – zemlja porekla Francuska, organski sertifikat Ecocert

100% natural, cvet biljke
Aktivne komponente: hipericin, pseudohipericin, hiperforin, karotenoidi, antocijan, fitoncidi, rutin, hiperozid, kvercetin.
Glavna svojstva: komponente koje sadrži pokazuju izraženu antivirusnu aktivnost. Hipericin i pseudohipericin deluju protiv virusa tako što inaktiviraju zrele viruse i inhibiraju reprodukciju inficiranih virusnih ćelija. Karotenoidi, fitoncidi, antocijan pomažu prilikom zarastanje rana i opekotina, obnavljaju oštećenu vaginalnu sluznicu, pomažu kod različitih stanja hormonskog disbalansa, imaju snažno antibakterijsko dejstvo. Hiperozid, kvercetin, rutin poseduju naučno potvrđeno antitumorsko dejstvo.

 • Calphyllum inophyllum – zemlja porekla Madagaskar, organski sertifikat Ecocert

100% natural, plod biljke
Aktivne komponente: inophylin A, kalaustralin, inofilololid, ksantoni, kalanolidi i kumarin.
Glavna svojstva: deluje antibakterijski, fungicidno, antivirusno, protivupalno. Grupa ksantona deluje protivupalno i inhibira rast bakterija a kanofilična kiselina ima snažno antimikrobno dejstvo. Kalanolidi i kumarin snažno deluju na viruse a najizraženije na virus HPV-a, nezamenljiv je u tretiranju raznih vaginalnih infekcija.

Biljni ekstrakti su formulisani na osnovu eksperimentalnih ispitivanja a po efikasnosti i aktivnom dejstvu protiv mikroorganizama.

Treba napomenuti da ni jedna pojedinačna supstanca biljnog ekstrakta nije odgovorna za efikasnost nego se efikasnost ispoljava u sinergijskom dejstvu svih supstanci.

Povezani proizvodi

SAVETI I KONSULTACIJE SU BESPLATNI

Za sve informacije ili pitanja, možete nas kontaktirati putem telefona pozivom na broj +381 60/36-36-605!

Kontakt

Radno Vreme

Pon-Pet: 12:00h – 20:00h
Sub: 10:00h – 16:00h
Ned: Neradan dan

SVA PRAVA ZADRŽANA © LONICERM, 2021

0
0
Vaša korpa
Vaša korpa je prazna