(5 recenzije korisnika)

Fizio Forte

Inovativna biljna formulacija za brzo i efikasno otklanjanje tegoba uzrokovanih:

 • Upalnim promenama koštano-mišićnog sistema
 • Sportskim povredama
 • Hroničnim degenerativnim promenama koštano-mišićnog sistema

Fizio Forte blagotvorno deluje kod:

 • Kod sportskih povreda, uganuća i istegnuća
 • Reumatskih tegoba
 • Ublažava zapaljenske procese zglobova i mišića
 • Oporavlja oštećene hrskavice
 • Razgradjuje nakupljenu mlečnu kiselinu u mišićima

Fizio Forte krema obogaćena je morskim algama, hlorofilom, kolagenom i MSM, zavhaljujući ovim supstancama dodatno ishranjuje tkiva, zglobove, mišiće i hrskavice, poboljšava oksidaciju.

Lagana tekstura omogućava brzu resorpciju biljnih supstanci i dovoljno dugo zadržavanje kako bi se postigao maksimalan efekat.

2.200,00rsd

Fizio Forte

Prosečno vreme čitanja manje od 4min

Fizio Forte krema protiv bolova

krema sadrži visoku koncentraciju pažljivo odabranih 20 vrsta biljaka i ekstrakte morskih algi.

Prirodni visokoefikasni biljni ekstrakti inkorporirani su u laganu hidrantnu podlogu iz koje se aktivne supstance biljaka lako i brzo apsorbuju u najdublje slojeve kože. Mehanizam dejstva nisko molekularnih biljnih supstanci zasniva se na:

 • Aktivaciji cirkulacije i metabolizma u problematičnoj regiji, relaksaciji mišića
 • Blokiranju vezivanja medijatora zapaljenja za receptore u inflamotornim ćelijama.
 • Inhibirajnju različitih inicijatora ( prostaglandina, bradikinina, …) I neurotransmitera koji prenose bol, na taj način blokiraju Nociceptore i stvarajusmanjenje bolnih impulsa.
 • Razgradnji i elimiaciji mlečne kiseline nakupljene u mišićnom tkivu

OSOBINE I DEJSTVO:

Arnica montana – u lekovite svrhe koristi se samo cvet biljke. Cvet sadrži:

 • Seskviterpenskelaktone koji imaju protivupalno dejstvo
 • Flavonoide koji ispoljavaju antimikrobno i antireumatsko dejstvo
 • Kumarine koji smanjuju otok
 • Etersko ulje u kom dominira beta-kariofilen, sadrži i amino kiseline, alkaloide, kumarine, karotenoide, fitosterole, tanine, amine…

Klinička istraživanja potvrdila su pozitivno dejstvo arnike na upalu mišića, ima izraženo analgetsko dejstvo, koristi se samo za spoljašnju upotrebu kod sportskih povreda, hematoma i oteklina, reumatskih tegoba, uganuća, bolova u mišićima, rana…

Boswellia carteri – CO2 ekstrakt sadrži 30-60% smole, 5-10% esencijalnih ulja od kojih su najzastupljeniji monoterpeni, seskviterpeni, diterpeni, ostatak sačinjavaju polisaharidi.

Aktivna supstanca je besvelična kiselina za koju se vežu mnogi terapeutski efekti. Blokira infiltraciju leukocita u njihova ciljana mesta i tako sprečava simptome upale (inflamacije). Najviše se koristi kod upalnih procesa. Besvelična kiselina smanjuje formiranje leukotrijena uzročnika zapalenja tako što inhibira dejstvo enzima 5-lipooksigenaze. Kao jako antiupalno ulje koristi se kod osteoartritisa, reumatoidnog artritisa, bolova u mišićima, depresije, stresa, infekcija…

Capsicum annuum – pripada grupi kapsacinoida i produkt je sekundarnog metabolizma ljute paprike. Kapsaicin se sintetiše u interlokularnim septama ljutih paprika. Polazne supstance za sintezu kapsaicina su dve aminokiseline, fenilalanin i valin. Kapsaicin je najzastupljeniji kapsaicinoid u ljutim paprikama. Sledeći po zastupljenosti je dihidrokapsaicin, obe vrste kapsacinoida su potentni u reagovanju sa nervirma. Kapsaicin u svojoj strukturi sadrži vanilil grupu koja se vezuje za vaniloid receptore pod tipa 1 (VR1). Ovi receptori imaju jonski karakter što znači da su zatvoreni za sve molekule koje se nalaze u međućelijskom prostoru osim za određene jone. Ovaj receptor može da aktivira i toplota pri čemu se otvara jonski kanal i izaziva prodor katjona u ćeliju izazivajući depolarizaciju i menjajući joj receptorski potencijal koji nosi informaciju o bolu do mozga. Dužem izlaganju kapsaicinu neuroni postaju osiromašeni neurotransmiterom što dovodi do smanjenja osećaja bola i upale.

Symphytum officinale – bioaktivne komponente korena Gaveza su eterska ulja, sluzi, tanini, holin, triterpeni, inulin, ruzmarinska kiselina, elaginska kiselina i alantoin. Sadrži visok nivo minerala K , Ca i mikroelemente: Na, Mg, Pb, Fe, Zn, Cu

Najveću antioksidativnu aktivnost ispoljava elaginska kiselina i ruzmarinska kiselina, dok alantoin ne poseduje antioksidativnu aktivnost.

Gavez pomaže u ublažavanju bola izazvanog artritisom, oslobađa bol u mišićima i zglobovima. Koristi se samo za spoljašnju upotrebu zbog prisustva u tragovima pirolizidnih alkaloida. Koristi se kod: isčašenja, uganuća, fibromialgija, otoka…

MSM – metil sulfonil metan , bioloski aktivan organski oblik sumpora.

MSM smanjuje spazme i upale mišića, pomaže u razgradnji i eliminaciji nakupljene mlečne kiseline u mišićima i tako smanjuje bol.

Povećava raspoloživost kiseonika i  dovodi do smanjenja tegoba kod artritisa i drugih oblika bolova zglobova, poboljsava pokretljivost zglobova, smajuje otok i bol.

NAČIN UPOTREBE: 

Dva do tri puta u toku dana naneti kremu i utrljati. Krema se brzo apsorbuje, ne ostavlja masan trag, pogodna je za sve tipove kože.

Sastav

SYMPHYTUM OFFICINALE, ARNICA MONTANA, HELICHRYSUM ARENARIUM, MATRICARIA CHAMOMILLA, BOSWELLIA CARTERI, ROSMARINUS OFFICINALIS, SYZYGIUM AROMATICUM, LAVANDULA OFFICINALE, CINAMOMUM ZEYLANDICUM, PIPER NIGRUM, CAPSICUM ANNUUM, LAURUS NOBILIS, ZINGIBER OFFICINALIS, YLANG – YLANG, MENTHA PIPERITA, CORIANDRUM SATIVUM, HYPERICUM PERFORATUM, CALENDULA OFFICINALIS, PINUS SILVESTRIS, EUCALYPTUS, EKSTRAKT ALGE LAMINARIA DIGITA, EKSTRAKT ALGE FUCUS, EKSTRAKT ALGE CHLORELLA, AKVA, GLICERIL STEARATE, JOJOBA OIL, SUNFLOWER WAX, CALENDULA OIL, KARITE BUTER, GRAPE SEED OIL, ASCROBYL PALMITATE, TOCHOPHEROL, BENZOIC ACID, MORSKI KOLAGEN, MSM

5 recenzija za Fizio Forte

4,8
Na osnovu 5 recenzija
5 zvezdica
80
80%
4 zvezdice
20
20%
3 zvezdice
0%
2 zvezdice
0%
1 zvezdica
0%
1-5 od 5 recenzija
 1. Sastojci su me privukli,a koristim ga par nedelja za bol u zglobovima.Mislim da je potrebno da prođe još neko vreme da bih osetila promenu na bolje

 2. dobar

 3. krema je super naspram ostalih koje sam probao nakon povrede tetive. jedino je cena malo visa ali vredi svaku paru

 4. Ova krema je neverovatno dobra i zelim da je preporucim svima.Moja baka je pala i povredila rebra, dugo je koristila lekove i injekcije ali bol se smanji samo onoliko koliko traje dejstvo leka i opet se pojaca.Na poslu sam cula za ovu kremu i porucila sam je.Prva dva tri dana nije bilo nekog poboljsanja pa sam pomislila da nije bas efikasna ali baka je cetvrti dan rekla da oseca znacajno poboljsanje.Koristila je dve kreme i sada je super, bol je potpuno nestao.Zelela sam da podelim nase iskustvo sa MAX START kremom , zahvalim se firmi LONICERM i svima vama preporucim.Zaista je najbolja.🙏

 5. „Zelena krema“. Čim sam primetila da ne „hladi“ na prvi kontakt bilo mi je jasno da ova kreme „radi“ jer nema „efekat čarobnog štapića“.
  Efekti toplog i hladnog stavaraju iluziju. Dakle ne deluje za par sekundi, ali zato DELUJE ZA JEDAN DAN!!! Pa sad razmislite. meni je par puta pomogla. Na stopalu, kolenu i leđima. Nije fraza, ali uvek je imam u kući!!! Takođe više komada sam poklonila prijateljima. Poklon u mom uzrastu vrlo koristan.

Dodaj recenziju
Fizio Forte Fizio Forte
Ocena*
0/5
* Rating is required
Vaša recenzija
* Review is required
Ime
* Name is required
0
0
Vaša korpa
Vaša korpa je praznaProdavnica
Proizvodi

-20%

na organsku kozmetiku
d
h
m
s