Kolekcija sa matičnim ćelijama

matiCE-CELIJE-2
MATIČNE ĆELIJE

 

Postoje dve vrste matičnih ćelija embrionalne i odrasle matične ćelije. Embrionalne matične ćelije su pluripotentne i mogu se diferencirati u sve vrste ćelija u telu. Za razliku od embrionalnih matičnih ćelija odrasle matične ćelije su samo obnovljive i mogu se generisati u tkivo u kome se nalaze. Odrasle matične ćelije su izvor za obnovu tkiva. Brzo obnavljajuća tkiva kao što je epidermis ovisi o njima. Matične ćelije su najvažnije ćelije u koži, one su izvor kontinuirane regeneracije epidermisa.

Starenjem se smanjuje aktivnost i broj matičnih ćelija, produžava se vreme obnove epidermisa i na taj način dolazi do pojave bora i starenja kože. Za razliku od odraslih ljudi biljke sadrže važnije matične ćelije s potencijalom regeneracije cele biljke. Kultura biljnog tkiva može se pokrenuti gotovo iz svih tkiva biljke.

images-slika-za-mat-celijeNaučnici inovativne i razvojne MIBELLE labaratorije sa sedištem u Švajcarskoj, specijalnom PhytoCellTec tehnologijom izolovali su matične ćelije iz više vrsta biljaka i osvojili veliki broj nagrada.

 

Matične ćelije Alpske Ruže

Alpska ruža raste na nadmorskoj visini do 3200m u takvom okruženju se mora prilagoditi ekstremnim uslovima. Matične ćelije Alpske Ruže sadrže posebna epigenetska svojstva i metabolite koji su u stanju da sačuvaju i poboljšaju funkciju matičnih ćelija kože.

Matične ćelije Argana

Matične ćelije Argana su aktivni i dokazano efikasan sastojak koji može da zaštiti vitalnost ljudskih kožnih matičnih ćelija. Argan je jedna od najstarijih vrsta drveća, savršeno se prilagodjava intezivnim sušama i ekstremno visokim temperaturama koje su tipične za jugozapadnu regiju Maroka. Matične ćelije Argana vitaliziraju dermalne matične ćelije kože koje su odgovorne za proizvodnju kolagena i elastina, poboljšavaju ekstracelularnu strukturu matriksa i vidno podmladjuju kožu. Kliničke studije sa volonterima prosečne starosti  49 godina pokazale su posle 56 dana korišćenja kreme i seruma sa inkapsuliranim matičnim ćelijama smanjenje dubine bora za 26% i značajno poboljšanje gustine kože.

Matične ćelije Malus Domestica                                                                                      

Malus Domestica je prva biljka iz koje su izolovane matične ćelije. Matične ćelije veoma retke vrste švajcarske jabuke bogate su epigenetskim svojstvima imetabolitima što osigurava dugovečnost ćelija kože. Dokazano je da štite  matične ćelije kože i efikasno odlažu starenje. U labaratorijskim uslovima dokazano je da mogu formirati kompletan višeslojni epidermis. U kliničkim studijama sa volonterima starosti 37-64 godine utvrdjeno je da je posle primene kreme i seruma sa inkapsuliranim matičnim ćelijama došlo kod 100% ispitanika do značajnog smanjenja bora.

slika-za-mat-celije2414214

Zaključak:

Kliničkim ispitivanjima potrvrdjeno je da matične ćelije izolovane iz biljaka stimulišu proliferaciju humanih krvnih matičnih ćelija, povećavaju životni vek ćelija fibroblasta kože i folikula kose.

-POVECAVAJU VITALNOST EPIDERMALNIH MATIČNIH ĆELIJA

-SMANJUJU ZNAKOVE STARENJA

-PODSTIČU VITALNOST I DUGOVEČNOST MATIČNIH ĆELIJA KOŽE

-POBOLJŠAVAJU GUSTINU I TONUS KOŽE

-KOŽA IZGLEDA VITALNIJE I MLADOLIKO

slike-lica-velike-2


SERUM PHYTO CELL

kolekcija-sa-maticnimMaticne celije “Alp Rose” i ” Malus Domestica” izolovane inovativnom Phyto Cell Tec tehnologijom povećavaju vitalnost matičnih ćelija kože i produžavaju mladalački izgled. Predstavljaju revolucionarni Anti-age efekat za podmlađivanje kože.

100% prirodna hyaluronska kiselina izolovana iz biljaka sadrži mešavinu molekula razlicite velicine. Hyaluronska kiselina je disaharid a veličina molekula je presudna u mogućnosti prodiranja u dublje slojeve kože. Velike molekule ostaju na površini kože i imaju ulogu formiranja filma koji će zadržati hidrataciju i ima efekat zatezanja površine kože i bora. Dok mali molekuli prodiru u gornje slojeve epidermisa privlače i zadržavaju vodu.

Ovaj “plumping” efekat smanjuje sitne linije i bore, daje jedrinu i volumen.

SERUM sadrži visoku koncentraciju matičnih ćelija Alp Rose, Malus Domestica i prirodne hijaluronske kiseline. Ova formulacija omogućava dugovečnost ćelija kože i efikasno usporava proces starenja.

DEJSTVO SERUMA:

– Povecanje vitalnosti matičnih ćelija
– Efikasno usporavnje starenja
– Zateže konture lica
– Vidno učvršcuje kožu
– Znatno redukuje bore
– Intenzivna hidratacija
– Plumping i anti-age efekat.

NACIN UPOTREBE:
Par kapi seruma naneti na ocišcenu kožu u tankom sloju. Posle
seruma naneti kremu.

SASTAV: PHYTO CELL ALP ROSE, PHYTO CELL MALUS DOMESTICA,NATURAL
HYALURON ACID, NATURAL KOLAGEN, HYDROPLEX COMPLEX,JASMIN SAMBAC
HYDROLAT, PAMPLEMOUSSE HYDROLAT.

button-32

KREME PHYTO CELL –

dnevna-phyo-cellphyto-cell

 

button-33                                                     button-34