Tajna dve ruže

ruže

Tajna dve ruže je priča o čudesnom tehnološkom otkriću, o magičnoj moći prirode, ali i o tome kako starimo. Ujedno, to je priča o hrabrosti da se krene stazom malobrojnih.

Znamo da je čovek nastanjivao niže delove Alpa još od paleolitskog doba. Ipak, podvizi prelaska prekoa alpskog masiva, kroz malobrojne i dobro sakrivene prolaze, poput Hanibalovog pelaska sa slonovima ili kasnije Napoleonovog, ušli su u svetsku istoriju kao hrabri i zadivljujući.

Čovekova težnja da savlada nepredvidiv i surov planinski prostor, podseća pomalo na onu istu njegovu težnju, koja se tiče dugovečnosti i lepote. Mnogi su se kroz istoriju upustili u borbu za dugovečnost i lepotu, ali su uspeh zabeležili samo retki.

Zbog toga ne treba da čudi, što je vest o lansiranju Phyto Cell Tec tehnologije, kojom je moguće izolovati i kultivisati matične ćelije zaštićenih biljnih vrsta (poput Alpske ruže), odjeknula više nego otkriće mumije zarobljene u ledu na obroncima Alpa.

S punim pravom je Phyto Cell Tec dobila priznanje na Konferenciji UN Rio+20, kao izuzetno naučno, ekološko dostignuće.

Kako starimo?

Starenje

Matične ćelije su ključ regeneracije kože. Kod ljudi se tokom godina smanjuje aktivnost, kao i broj matičnih ćelija, dok se vreme obnove produžava. Tako dolazi do starenja i pojave bora na koži.

Za razliku od ljudi, biljke poseduju matične ćelije sa većim potencijalom regeneracije, a kulture biljnog tkiva se mogu lako pokrenuti iz gotovo svih delova biljke. Matične ćelije biljaka su pokazale vanredne anti-aging karakteristike, kao i moć da pomognu umnožavanje matičnih ćelija kože.

One stimulišu stvaranje kolagena i štite našu barijeru u teškim uslovima okoline.

Na bazi Phyto Cell Tec tehnologije, izolovanjem matičnih ćelija “Alp Rose” i ”Malus Domestica” (jedna spada u ruže, a druga nosi ime ruže), stvoren je izuzetno snažan Phyto Cell Serum kompanije Lonicerm, koji zaustavlja starenje.

Tajna alpske ruže

alpska ruza

Alpska ruža (Rhododendron ferrugineum), nazvana još Alpenrose ili Snežna ruža, zapravo je zimzeleni žbun, koji raste do 3200m nadmorske visine. Primera radi, Monblan kao najviši tačka Alpa, leži na 4807m, dok se divlje koze i runolist, sreću najdalje do 3400m.

Alpska ruža je dugovečna – može da živi duže od 100 godina. Zbog raskošnih, ružičastih cvetova, u narodu je ponela ime ruže, iako spada u Rododendrone.

Okružena stenama, a zimi okovana ledom, uspela je da se prilagodi ekstremnim uslovima i snažnim oscilacijama temperature, naletima suvog vazduha i jakom UV zračenju.

Njeni listovi ostaju čvrsti i zeleni tokom čitave godine, jer biljka poseduje niz polifenolnih jedinjenja, koja štite njeno tkivo, dok se u listovima nalazi zaštitni protein-dehidrin.

Alpska ruža je uspela da pronađe formulu lepote i dugovečnosti i za sebe i za nas. Njene matične ćelije sadrže posebna epigenetska svojstva i metabolite, koji su u stanju da sačuvaju i poboljšaju funkciju matičnih ćelija naše kože.

Tajna Malus Domestica

Malus Domestica

Malus Domestica je veoma retka vrste švajcarske jabuke (odista spada u rod ruža). Ujedno je prva biljka iz koje su izolovane matične ćelije, koje garantuju dugovečnost i odlažu starenje kože.

U kliničkim studijama sa volonterima starosti od 37-64 godina, posle primene kreme i seruma sa inkapsuliranim matičnim ćelijama Malus Domestica, pokazalo se da je došlo do značajnog smanjenja bora kod 100% ispitanika.

Ozbiljnost kao glavni sastojak

Svi veliki osvajači ili stvaraoci su znali, da što je izazov ozbiljniji, to mora biti ozbiljniji onaj ko pred njega staje. Kompanija Lonicerm u saradnji sa Mibelle Biochemistry, proizvodi ne samo snažan, već i potpunoorganski serum, od sirovina najviše svetske klase.

Listovi Alpske ruže se beru ručno na visini od 3000m i podvrgavaju najrigoroznijim proverama. Svaki korak na ovom putu borbe za zdravlje i lepotu, mora nositi oznaku “premium”, da bi se na kraju dobio delotvoran, premium preparat.

Phyto Cell Serum je proizvod u čiju se recepturu, pored tajne moć prirode, utkalo ogromno čovekovo znanje i najviši kvalitetet sastojka. Serum sadrži maksimalnu koncentracije matičnih ćelija Alp Rose i Malus Domestica, kao i 100% prirodnu hijaluronsku kiselinu, izolovanu iz biljaka.

Hijaluronske kiseline imaju sposobnost da vežu 1000x veću zapreminu vode od vlastite, a zbog veličine molekula, stvorena je mogućnost prodiranja u dublje slojeve kože, čime se obezbeđuje elastičnost tkiva, pospešuje hidratacija i transport hranjivih materija.

Tako nastaje “plumping” efekat, koji smanjuje bore, dajući koži jedrinu i volumen.

Phyto Cell Serum, kao i svi Lonicerm proizvodi, ne sadrži paraffin, boje, silikonska ulja, sintetske emulgatore, parabeni i ostale sintetske konzervanse, kao ni toksične supstance.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Lonicerm

Lonicerm

Mi smo farmaceutsko-kozmetička kuća.
Bavimo se naučno istraživačkim radom i proizvodnjom biljnih preparata i organske kozmetike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali blogovi:

ruže

Tajna dve ruže

Tajna dve ruže je priča o čudesnom tehnološkom otkriću, o magičnoj moći prirode, ali i o tome kako starimo. Ujedno, to je priča o hrabrosti

Radno Vreme

Pon-Pet: 12:00h – 20:00h
Sub: 10:00h – 16:00h
Ned: Neradan dan

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter, otkrijte najnovije vesti, ekskluzivne ponude i savete lepote!

© 2022 LONICERM – SVA PRAVA ZADRŽANA.

0
0
Vaša korpa
Vaša korpa je prazna
Proizvodi

-20%

na organsku kozmetiku*
h
m
s